Szurkolói rendbontások közepette: Szeged 2011-Várda SE 0-3 (0-1) 

Gálhidi a kiesésről, a piros lapokról és a rasszizmusról

A Szeged 2011 vezetőedzője beszélt a Kisvárda elleni meccsről.
 
 

Gálhidi a kiesésről, a piros lapokról és a rasszizmusról

A Szeged 2011 vezetőedzője beszélt a Kisvárda elleni meccsről.
 
 
 
 
 

Gálhidi a kiesésről, a piros lapokról és a rasszizmusról

A Szeged 2011 vezetőedzője beszélt a Kisvárda elleni meccsről.

Gyorsan szeretnél értesülni a Csongrádfoci híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Gálhidi György szerint a játékosai túlértékelték magukat, nem vették száz százalékig komolyan a mérkőzést, az ellenfelet pedig lebecsülték, ezért bukták el a Várda elleni osztályozót és estek ki az NB III-ba.

- A lefújás után szűkszavúan csak annyit nyilatkozott: „Gyalázat, tönkretették Szeged labdarúgását”. Kik tették tönkre?

- Természetesen ebben benne voltak a játékosaim is - kezdte Gálhidi György a csakfoci.hu-nak. - Sokan túlértékelték magukat, azért, mert volt egy jó tavaszi szezonunk az NB II-ben, még nem világklasszisok. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit is lebecsüljünk, most pedig ez történt. Természetesen a kiállítások miatt a játékvezető felelősségét sem kerülhetjük meg.

- Jogtalanok voltak a piros lapok?

- Határeset volt mindkettő. Az utánrúgás nem volt durva, ráadásul nem kapura tört az ellenfél, a könyököst pedig nem éreztem szándékosnak, inkább sárgát ért mindkettő, lehet azonban, hogy elfogult vagyok. Talán a piros is megadható volt.

- Önt miért küldte el a kispadtól a játékvezető?

- A kispad előtt lefújt egy olyan szabálytalanságot, amikor semmi nem történt. Annyit mondtam neki, hogy „a kis cigánygyerek színészkedik”, utalva a várdai Iván Attila alakítására. Erre azonnal kiállított, mondván ne legyek rasszista. Ez elég komolytalan vád velem szemben, hiszen külföldön nagyon sok feketével és arabbal dolgoztam együtt, Mezei Istvánnal, a cigány válogatott kapitányával pedig kitűnő a viszonyom.

- A szurkolók is nehezen viselték a történéseket.

- Ők ünnepelni jöttek, aztán úgy érezték, hogy az egész világ összeesküdött ellenük. Persze ez még nem ok arra, hogy balhézzanak, nem lett volna szabad így viselkedniük. Az egész tavaszi szurkolásukért viszont köszönetet érdemelnek, hiszen a legnehezebb helyzetekben is kiálltak mellettünk.

- Mikor érezte, hogy vége, ebből nem lesz NB II?

- A szünetben 0-1-nél, kettős emberhátrányban is bíztam benne, hogy legalább kiegyenlítünk. Sajnos azonban nem mindenkiben láttam a tüzet, a csapat fele lógatta az orrát, ők már feladták a meccset.

- A játékosai mivel magyarázták a mérkőzésen nyújtott teljesítményüket?

- Azt mondták nekem, hogy elfáradtak. Tény, hogy kemény tavaszon vagyunk túl, de azért egy NB III-as csapaton illett volna túljutni. Persze, ehhez elengedhetetlen, hogy 100 százalékig komolyan vegyék a meccset és ne becsüljék le az ellenfelet.

- Mi lesz a szegedi focival?

- A püspök úrnak (Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, a szegediek többségi tulajdonosa, a szerk.) köszönhetően stabil a háttér, nem féltem a klubot, legfeljebb egy évet elvesztegetnek.

- Ez úgy hangzik, mintha már kívülállóként tekintene magára…

- Nem tudom még mi lesz, ha a vezetők úgy érzik, hogy én vagyok az az edző, akivel nagy célokat is el lehet érni, akkor elgondolkodom a folytatáson.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 
  • 1peti2013június16.21:10ÚjVálasz

    Elégé elgondolkodtató amit műveltek. Remélem a Csanádpalota edzőihez hasonló eltiltás kap Gálhidi úr is!!!Szomorú a játékvezetők ténykedése sok a tévedés és nem egyforma mérce egy meccsen belül.Megérdemlik a kritikát!!!

     
  • 2cornerking2013június17.19:12ÚjVálasz

    Csak tőmondatokban : Egyre kevesebb és kevesebb néző lesz ! Na nem Gálhidi miatt ! Remélem belefulladnak a stadionépítésekbe !!

     

Hozzászólás

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.